Motion och hälsa för livet

Golf förlänger livet. Även om man ibland kan känna sig ung i sinnet verkar kroppen inte alltid hålla med. De aktiviteter och sporter man med lätthet klarade av som ung kan på äldre dagar vara lite jobbigare. Nu är det som tur är inte alla sporter som begränsas av kroppens åldrande.

Golf – den trivsamma sporten

Golf kallas ofta en rekreationssport. Men det är bara en del av sanningen. Det som gör golfandet till så mycket mer än så. Som rekreation kan den utövas i vänners lag i solen på en golfsemester i Spanien lika gärna som i vid en SPA-anläggning i alperna. Det intressanta med golf är att man kan bestämma själv vilken ansträngningsnivå man vill ligga. Antingen spelar man som Tiger Woods eller så tar man golfbilen och ser rundan som en mysig utflykt. Oavsett var man vill lägga ambitionen är golf bra för både själ och kropp. En sport för någon men rekreation för alla.

SPA och Yoga

Det finns även andra sätt förutom golf som kan skänka livet extra kvalité och extra år. Är man inte lagd åt bollsporter finns en mängd andra aktiviteter för hälsosam rekreation. Yoga och Tai chi är några av ett flertal aktiviteter som förekommer på SPA-hotell, -anläggningar och badhus. Även simning är en sådan lågintensiv rekreation för alla åldrar. Det som dessa sport och fritidssysslor har gemensamt förutom att de är trivsamma är att de kan utövas både nära hemmet och på semestern.

Hälsosemester

Det är mycket populärt att sammanbinda sin semester med sin favoritrekreation. Man kan åka på golfsemester i Florida. Är man mer intresserad av att koppla av kan man åka på hälsoresa till någon av kurorterna kring Siljan i Dalarna eller kanske en SPA-anläggning i Frankrike. På hotellanläggningar som erbjuder dessa typer av rekreation kan man känna sig mycket omhändertagen av personal och instruktörer. Livet är till för att levas. Golf och rekreation är därför inte åldersbetingat. Alla har rätt till en bättre hälsa!